Informatie en communicatie technologie

De ICT-afdeling van Easy-Customs houdt zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en de daarbij behorende software.

De ICT-afdeling van Easy-Customs start binnenkort de samenwerking met verkoop- en productiebedrijven om de database van artikelen te implementeren binnen het douanetarief (TARIC-codes).

Daarbij zal het Verenigd Koninkrijk in de database van artikelen moeten worden ingericht als een zogenoemd 'derde land'.

Dit heeft tevens ook gevolgen voor uw BTW-administratie.

Indien u veel exporteert naar het Verenigd Koninkrijk kan het zinvol zijn om vergunningen aan te vragen die het mogelijk maken om zelf uitvoeraangiften te gaan verzorgen.

Een onlosmakelijk onderdeel van de uitvoeraangiften is de douanesoftware die door Easy-Customs kan worden geleverd.

Easy-Customs heeft binnen deze douanesoftware de EC-API ontwikkeld. Dit is een tool die u snel, goedkoop en gemakkelijk door de douaneformulieren leidt.

Binnen onze douanesoftware kunt u minimaal 8 extra documenten koppelen en bent u in staat diverse andere douaneformaliteiten uit te voeren. U hoeft slechts één keer de gegevens in te vullen. De douanesoftware zet deze tevens automatisch door naar alle formulieren.

,

Ook zorgen dat uw organisatie gereed is voor de Brexit ?

Maak een afspraak    of bel +31 85 7441183